Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Киев е използвал за първи път предоставени от САЩ ракети с голям обсег

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога през днешния ден удостовери, че Киев е употребявал предоставени от Съединени американски щати армейски тактически балистични ракети АТАКМС (Army TACtical Missile System/ATACMS) с огромен обхват, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11920
" Днес особено благодаря на Съединени американски щати. Нашите съглашения с президента Байдън се извършват. Много тъкмо – АТАКМС се потвърдиха ", сподели Зеленски във вечерното си послание.

Киев е употребявал ракети АТАКМС за първи път при набези против окупираните от Русия територии, оповестиха медии по-рано през днешния ден.

Рано тази заран украинските военни изстреляха версия на предоставените от Съединени американски щати ракети с огромен обхват АТАКМС, с цел да ударят съветски военни самолети и хранилища с муниции във краткотрайно окупираните региони. Това съобщи агенция Укринформ, като се базира на американския в. " Вашингтон пост ".

" Версията, употребена от Украйна за поразяване на цели в град Бердянск, на брега на Азовско море, и в окупираната източна част на Луганска област, е била с касетъчни бомби, а не с единична бойна глава ", се споделя в известието, което се базира на почитан украински боен представител.

Това е първото известно потребление на ракети АТАКМС от страна на Киев, отбелязва Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР